Dünyada önemli 6 insanı tanıyan herkes, herkesi tanıyor demektir.

Yeri gelmişken bunu da sizlerle paylaşmak istediğim.
Evet, dünyada 6 önemli kişiyi tanıyan insan tüm dünyayı, yada dünyadaki öenmli kişilere de ulaşabilir demektir..
El sıkıştığınız insanlar sizden önce kimlerle el sıkıştı düşündünüz mü, onlaroın tanıdıkları insanlara artık sizde ulaşmışsınız demektir..
Şöyle düşünün, mahallenizde bir arkadaşınız var..Dışarıdan bakınca sıradan biri...
El sıkıştınız tanıstınız,(Fakat siz bilmiyordunuz ki onun yakın bir arkadaşı başbakanın soförü.O soför başbakanla da el sıkıştı, başabakan da çoğu ünlüyle, bakanlarla, Amerikan başkanı ile bile el sıkıştı.Aslında siz bilmediğiniz tek bir tokalaşmaya çok yere ulastınız.:)Bu sadece bir teoridir size belki doğru belki yanlıs gelmiştir..Ama her zaman söylediğim gibi düşünmeye değer.

Şu an yaptıklarınız dünyada kaç tane insan yapıyordur?

Uzun aradan sonra yazacaklarımı bir ücüncü yazıyla bitirmek istiyorum.
Hiç düşündünüz mü, şu an yaptığınız şeyin aynısını aynı şehirde yaşayan kaç tane insan yapıyordur.Ya da şu an yaşadıklarınızı, başınıza gelenleri kaç kişi yaşıyordur.Emin olun yalnız değilsiniz..
Şu anda internette kaç kişi dolaşıyor..
-Milyonlarca....
Şu anda kaç kişi tv izliyor
-Milyonlarca, belkide milyarlarca,
Şu an kaç kişi kız arkadaşıyla beraber
-Çok kişi
Şu an kaç kişi yalnız
-Bir o kadar cok

Şunu unutmayın, hiç bir zaman tek değilsiniz..Sürekli sizinle olan ve sizin aslında onların sizin yanınızda olduğunuz bilmediğiniz bir kamupyu sürekli var..

Hayat yaşadığınızdan ibaret değil!

Yazamadığım süreç içerisinde yaklaşık 2500 km yol yaptım....Çok gezen bi çok bilir çok yaşayan mı diye sordum çok sevdiğim bir abime..
Bana aynen söyle dedi.:
Çok gezen insana bir sor bakalım.Einsteinin izafiyet teorisini biliyor mu:)
Umarım ne anlatmak istediğimi anlamıssnızdır.Hayat ne yaşadıklarınızdan ibaret ne de okuduklarınızdan ibaret..Hayat nedir biliyormusunuz(biraz bencil düşünmek gerekir)SADECE SİZİN YAŞADIKLARINIZ dır..
Aslında anlatacak o kadar notum vardı ki, zamanında yazmadığım için su anda sizlerle paylaşmakta sıkıntı çekiyorum.
Faakt bazı şeylerin aslında kendi açınızdan baktığınız gibi olmadıgını söylemek yeterli olur diyebilirim.Bir şeyin sadece tek bir yüzü yoktur.aptığınız bir eylemin tek bir tarifi yada sadece bir etkileneni yoktur..Yaptığınız her eylem aslında başka insanları da etkiler.Ama siz bunları düşünmezsiniz...Okumayı sevin, yaşamayı sevin, bütün yanlışlara bütün pişmanlıklara, bütün acımasızlığına rağmen hayartı sevin.Örneğin çok kötü bir hastalığa yakalandınız.Günümüzde çoğu insan egolarına yenilerek "neden benim başıma geldi" diyerek isyan eder.
Peki şu açıdan baktınız mı?
-Bu olay sizin başınıza gelmeseydi, başkalarının başına gelecekti.Karşınızda gördüğünüz hasta insanlara bakarak ne demek istediğimi anlayabilir ve şükretmenin ne kadar manalı bir hadise olduğunu bir kez daha anlayabilirsiniz..Şükredin..Karamsarlığa düşmeyin, "ne yaşanacak son sey sizin başınıza gelmiştir, ne de başınıza gelmeyen bir olay hiç bir zaman sizin başına gelmeyecektir"

Ayrılığımız uzun sürdü !

Yaklasık olarak 20 gündür sizlerden uzak kaldım.Yazılarımı devam ettirme isteğim olmasına rağmen farklı pencerelerden baktım bu 20 gün zarfında..
Eğlenceli bir tatil süreci geçirdim diyebilirim..Tabii tatilden sonra yine tilkinin kürkçü dükkanına sığınması kaçınılmaz ama gerçekleşmesi gerek acı bir sondu:)
İlk başta anlatmak istediğim ve özellikle bunu zamanında sizlerle paylaşmayı arzu ettiğim fakat mekan ve zamanımdan dolayı paylaşamadığım bir konuya değinmek istiyorum..
Çok bilmek, yada bildiğini zannetmek ve bu yanılgının farkına varamamak.!
İşte çok acı bir durum.
Bu konuyu sizlerle paylaşmam gerektiğini yazılarıma ara verdiğim ilk günün sonunda farketmiştim.Diyorum ya hayat insana çok şey kazandırıyor.Tabii anlayabilirseiniz..Sadece söylenenleri dinlemek haricinde sorgularsanız gerçeklerin farkında varacaksınız.
Bir firmanın sloganında söyle yazıyor:Eleştirileriniz bize verdiğiniz en büyük ödüldür!
Ne anlamlı bir söz !
Eleştirilmekten korkmayın.Aksine kendinizi başkalarından daha çok eleştirin..Kendinizi içinizden kimselere söylemeden yerden yere vurun, ve bunu sadece siz bilin ve sonuca vardığınızda kendinlizle barışın...Emin olun, mutlu olacaksınız..
Hiç kimse bir şeyi çok iyi bilemez.Eğer böyle bir durum gerçekten var olsaydı, ünlü bir düşünürümüz, En iyi bildiğim şey hiçbir şey bilmediğimdir diyerek tarihe geçemezdi..
Konuştuğunuz konu hakkında herşeyi biliyormuşcasına konusurşanız, yanılırsınız..Aslında siz hiçbirşley bilmiyorsunuz.Sizin bildikleriniz sadece SİZİN bildiklerinizdir...Bilmem anlatabildim mi:)Unutmayın, milyarlarca insan var sizden çok daha iyileri de var.Karşınızdakini küçümserek konuşmayın.Karşınızdaki bunu anlayabilir, fakat tepki vermeyebilir..
Size tepki vermediğinde aslında küçümsediğiniz kişi sizi içten içe yere vurmus demektir..
Düşündükşerinizin çok çok doğru olduğunu sanarak yaptıgınız yanlısların halen farkına varmamışsanız aslında siz bir HİÇSİNİZ demektir.
Ve bu anlattıklarımdan sonra birşeye değinmek istiyorum.Çok bildiğini iddaa eden insanlara karşı birşeyleri bilmediğinin farkında olan insanların ne kadar değerli olduğunu iyi düşünün."Bilmek bir erdemdir."
Çok şeyi bildiğini iddaa ederek konuşmaktansa bir şeyleri bilmediğini farkında olan erdemli insanlar büyük insanlardır.