Gaza gelmeyin! Ama söylenenleri iyi tartın!

Gaza gelmeyin, hayatta her insan baskaları hakında ne hikmetse yorum yapmak için can atıyor.Hele bizim gibi türk toplumunda bu olaylar daha çok artıyor.Bazen de yeni bir terim olarak dilimize giren mahalle baskısı ile karşılaşıyoruz..
Öncelikle bu yazıları edindiğim tecrübelerden yaptıgım yanlıslardan çıkarttığım sonuçlar doğrultusunda yazdığımı tekrardan söylemek istiyorum..
Bi sorununuz olduğunda bizim milletimiz olayın aslını astarını bilmeden yorum yapmaya çalışır.Sizde sanki karşınızdaki çok doğru söylüyormuş gibi onu dinlersiniz..Çünkü sizin için bir çıkış yolu gerekmektedir...Oturur dinlersiniz onu.O da bir filozof edasıyla sizinle konuşur.
Kendimi övmek için söylemek istemiyorum.Fakat benim yaptığım şey sadece karşımdakini dinlemek.Çünkü en doğru olan budur.Kimse kimsenin içini bilemez..Karşınızdakinin karşılaştığı olayda yaşadıklarını aslında sadece kendisi bilir.
Şu yüzden diyorum ki hiç bir zaman gaza gelmeyin.Ama karşınızdaki konustugunda da başka bir açıdan bu olaya nasıl yaklaşıldığını göreceğiniz için sizin için farklı bir bakış açısı olacaktır.Karsınızdakinin fikirlernini begenseniz de begenmeseniz de dinleyin.Çok iyi ölçüp tartın.Belki de sizin işinize yarayacak şeyler çıkar.Ama sakın düşünmeden karsınızdakinin söylediklerini uygulamaya koymayın.Karsınızdaki sizin gibi düşünemeddiği için sonucun ne olacağını kesinlikle düşünmez.Yapacağınız davranışın sonucunu iyi bilin.Ona göre hareket edin..

0 yorum:

Yorum Gönder