Kendinizi ne kadar anlatabilirsiniz?

Kendinizi ne kadar anlatabilirsiniz?
-Karşınızdakinin sizi anladığı kadar...
Buradan ne anladınız?
-Cevabını bir düşünün..
Örneğin:Karşınızdakine birşey anlatmaya çalışıyorsunuz, yanlış bir duruma düştünüz, aslında söylemek istemediğiniz bir şeyi söylediniz, yada yaptınız..
Kendinizi karşınızdakine anlatmak durumunda hissediyorsunuz.
Sizce ne yapmanız gerek?
Sürekli konuşarak durumun aslında karşınızdakinin anladığı gibi değil sizin söylemek istediğiniz gibi olduğunu mu?..
Karşınızdakine aslında kendinizi anlatmanıza gerek yok.Çünkü buradaki asıl problem sizin karşınızdaki insanı anlamanız.Konustuğunuz, iletişim kurduğunuz, sevdiğiniz insanı iyi tanının.
Bazen buna vaktiniz olmayabilir.O zaman yapmanız gereken şey, 2 düşünüp bir söylemek...
İnanın bunu yaparsanız karşınızdakine birşey anlatmanıza gerek kalmaz.
Olur ya.Siz karşınızdakine kendinizi anlatamadığınız zor bir duruma düştünüz.Aslında suçlu değilsiniz.Ama karşınızdaki o anda sizi o şekilde düşünüyor.
Kesinlikle cok konuşmayın, Aynı şeyleri sürekli tekrarlamayın.Çok konuamak ve aynı şeyleri tekrarlamak hem sizin kendi kendinize ona kendizi anlatma ihtiyacını dogurdunu düşündürecek, hemde durum sakinleştikten sonra karşınızdakinin aklında bir söz değil bin söz kalacak.Can alıcı bir cümleyle kendinizi anlatın ve susun.
Sinirli olduğunuz yada gerilimli bir anda söyleyeceğiniz her kelime karşınızdaki tarafından yanlış anlaşılır ve şunu unutmayın ki sinirli olduğunuz anda söyleyeceğiniz çoğu şey saçma ve mantıksız olacaktır.Susun ve sakinleşmeyi bekleyin.Kendinizi mantıklı hissettiğiniz anda problemi çözün..

0 yorum:

Yorum Gönder